Dragić izborom dukserice oduševio sve i probudio lijepa sjećanja u starijim generacijama

Prelijep potez

Dragić izborom dukserice oduševio sve i probudio lijepa sjećanja u starijim generacijama

Esmer Oštraković

Košarkaši koji dolaze sa naših prostora, a igraju u NBA ligi, nerijetko na razne načine privuku pažnju inostranih, ali i domaćih medija.

Nekada je razlog muzika koju puštaju u dvorani dok se zagrijavaju, nekada su to pjesme prilikom izlaska na teren, a nekada i stil oblačenja.

Goran Dragić, reprezentativac Slovenije i košarkaš Chicago Bullsa, privukao je veliku pažnju prije utakmice sa Clevlandom.

Naime, on je na tu utakmicu došao u dukserici na kojoj je pisalo "Jugoslavija", te je time izazvao emocije kod velikog broja ljudi sa naših prostora.

Bilo je reakcija iz svih zemalja iz regiona, a fotografiju je Dragić objavio na svom Instagram profilu uz poruku "Bićemo prvaci svijeta".

View this post on Instagram

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Naravno radi se o nazivu čuvenog srbijanskog filma o jugoslavenskim košarkašima koji su u Ljubljani 1970, godine osvojili svjetsku titulu.

Tako se Dragić pojavio u dukserici plave boje na kojoj je velikim slovima pisalo Jugoslavija uz petokraku i grb.

Naravno, nema sumnje da je ovim potezom u mnogima probudio jugonostalgiju, a jedan od komentara ostavio je i Boban Marjanović.

Nakon toga priključili su se i mnogi drugi košarkaši, a između ostalih fotografiju su komentarisali Drummond i Tiago Splitter.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo onaj Dodikov jaran sto dobija medalje i priznanja od genocidnog entiteta?...i on sad fol prodaje neku pricu o Jugoslaviji...na ovo se lozi samo naivni Bosnjo...
7 3
Adrian
Bili smo sila u svakom sportu.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi