Dragić: Očekuje nas žestoka utakmica sa Bosancima, neka bude vatreno i na terenu i na tribinama

Nije krio pohvale za bh. košarkaše

Dragić: Očekuje nas žestoka utakmica sa Bosancima, neka bude vatreno i na terenu i na tribinama

Haris Zilić

Košarkaši Slovenije odlično su otvorili Eurobasket.

Slovenci su u odbranu titule prvaka Evrope krenuli trijumfima protiv Litvanije i Mađarske.

Dončića i društvo sutra oečkuje duel trećeg kola grupe B protiva naše selekcije Bosne i hercegovine.

Nakon duela protiv Mađarske koji su dobili rezultatom 88:103, meča sa Zmajevima dotakao se najiskusniji u redovima Slovenije, Goran Dragić.

"Dobili smo lagano ovu utakmicu. Odmorili smo neke igrače i sutra je jako bitna utakmica sa Bosancima rekao je Dragić i dodao:

"Neka bude vatreno i na terenu i tribinama. Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu sa Musom i Nurkićem bit će sigurno zanimljivo."

Inače, Dragić je proiitv Mađarske ubacio pet poena za šest mnuta provedenih na parketu.

Selektor SLovenije je odmarao većinu igrača jer je između duela proitv Mađarske i Bosne i Hercegovine manje od 24 sata razlike.

Dodajmo da je prva zvijezda Luka Dončić protiv Mađarske odigrao 19 minuta, ali dovoljno da ubaci 20 poena doda sedam skokova i sedam asistencija.

Top Komentari

Sefik
Nažalost ,prejaki ste za nas .. Ali uz još neki priključak od drugih igrača mogli bi držati egal.. Musa je pokazao da je sazrio, ne forsira kao prije , razigrava više, popravio završnicu, i sigurno da će nas nositi narednih 10 godina, ako Bog da , u zdravlju !
5 2
VenamaHrabrih
Sve zavisi od toga s kojom se grupom naša grupa ukršta i ko su eventualni protivnici Slovencima u drugom krugu. Jedino nekom slovenačkom kalkulacijom mogu nam danas pokloniti pobjedu. Realno, kod nas samo Musa i Nurkić znaju igrati, a to je više nego nedovoljno za bilo šta ozbiljno. To je jučer Njemačka i pokazala. Bez ikakve želje za omalovažavanjem, mi imamo Juku, Musu i devet balvana
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi