Dragić proglašen za najboljeg košarkaša Evrope
Foto: EPA

Po izboru Gazzette dello Sport

Dragić proglašen za najboljeg košarkaša Evrope

M. Šljivak

Slovenac Goran Dragić proglašen je za najboljeg košarkaša Evrope u tradicionalnom izboru italijanskog lista Gazzetta dello Sport.

Playmaker Miami Heata imao je ljeto iz snova. Odveo je Slovence do zlatne medalje na Eurobasketu, gdje je igrao zaista čudesno i na kojem je postao MVP.

Dragić je dobio ukupno 274 glasa, a iza sebe je ostavio još jednog Slovenca, čudesnog košarkaša Reala Luku Dončića koji je imao 204 glasa.

Treće mjesto po izboru Gazzette pripalo je latvijskom košarkaši Kristapsu Porzingisu, a zatim slijede Bogdan Bogdanović i Sergio Lull.

Ova nagrada se dodjeljuje od 1979. godine. U anketi je učestvovalo 200 igrača, trenera, novinara, a rekorderi po broju nagrada su Dirk Nowitzki i Arvydas Sabonis sa po šest titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti