Jusuf Nurkić i CJ McCollum dominirali Chesapeake Energy Arenom

Portland slavio protiv Oklahome

Jusuf Nurkić i CJ McCollum dominirali Chesapeake Energy Arenom

Košarkaši Portland Trail Blazersa nastavili su sa dobrim igrama u posljednje vrijeme jer su večeras u gostima pobijedili Oklahoma City Thunder sa 117:106.

Portland se nalazi u veoma dobroj formi u posljednje vrijeme i to su potvrdili danas na veoma teškom gostovanju. Gosti su vodili većim dijelom prve četvrtine, a njihova prednost rasla je do sedam poena razlike, ali Oklahoma ipak na kraći odmor odlazi sa prednošću od 26:24. U drugom periodu utakmice igralo se izjednačeno, ali Portland ipak uspjeva, zahvaljujući sjajnom Nurkiću, na odmor otići sa prednošću od 54:50.

Drugo poluvrijeme donijelo je daleko bolju igru gostiju koji su meč prelomili krajem treće i početkom četvrte dionice. Nurkić je bio sjajan i u trećem periodu, ali je napravio čak tri lične greške, pa je nešto ranije otišao na klupu i nije se vraćao do tri minute pred kraj. Trail Blazersi su slavili sa 34:26 u trećoj četvrtini, a u posljednjoj su samo potvrdili pobjedu.

Do trijumfa su ih vodili CJ McCollum i Jusuf Nurkić sa 27, odnosno 20 poena. Osim 20 ubačaja, Nurkić je imao osam skokova i dvije asistrencije, a iz igre je šutirao osam od 15. Kod poražene ekipe bolji od ostalih bili su Russell Westbrook i Paul George sa po 22 poena, s tim da je Russell dodao 12 asistencija i devet skokova. Carmelo je imao 19 poena i šest skokova.

U drugoj utakmici koja je počela u isto vrijeme Miami je na krilima sjajnog Gorana Dragića porazio Toronto Raptorse sa 90:89. Dragić je ubacio 24 poena uz 12 skokova i četiri asistencije. Kod Toronta DeMar DeRozan je imao 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi