Pandža: Morat ćemo odigrati iznad svojih mogućnosti ako želimo pobjedu

Trener Kaknja pred utakmicu sa Zrinjskim

Pandža: Morat ćemo odigrati iznad svojih mogućnosti ako želimo pobjedu

Košarkaši Kaknja će takmičenje u Ligi 6 otvoriti domaćom utakmicom protiv Zrinjskog, koja se igra za vikend.

Bit će to težak zadatak za Kakanjce, čega je svjestan i trener ovog kluba Josip Pandža koji je za SportSport.ba najavio predstojeći meč.

"Zrinjski je favorit. Njihova ambicija je plasman u finale, ali mi se na svom terenu imamo pravo nadati pobjedi. Imat ćemo podršku navijača, ali svjesni smo da će nam trebati da odigramo iznad svojih mogućnosti ako želimo trijumf. Ipak, mislim da smo u stanju da napravimo iznenađenje", rekao je Pandža, te nastavio:

"Imamo još jedan trening pred utakmicu, a raduje me što su svi igrači spremni. S obzirom kroz šta smo sve prolazili tokom ove sezone kada je riječ o povredama, sada je situacija sjajna".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

O ambicijama u nastavku sezone...

"Mi smo svoj glavni cilj ostvarili plasmanom u Ligu 6. Pored toga smo igrali i finale Kupa, a to je ozbiljan rezultat. Što se tiče nastavka sezone, prvi cilj koji smo postavili pred sebe je plasman u polufinale. Bit će teško jer je konkurencija žestoka, liga odavno nije bila jača i izjednačenija. Plasman u ABA Ligu 2? Ne gledamo tako daleko. Uvijek se fokusiramo samo na prvu sljedeću utakmicu i idemo korak po korak", zaključio je Josip Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi