Drama u Ljubljani, Mornar slavio nakon produžetka i zakuhao stvari u vrhu

ABA liga

Drama u Ljubljani, Mornar slavio nakon produžetka i zakuhao stvari u vrhu

Edmir Škorić

U meču 16. kola ABA lige Mornar je, kao gost, savladao Cedevita-Olimpiju sa 90:91 (79:79) nakon produžetka.

Mornar je devetom pobjedom uspio da se uključi u borbu za sami vrh pored Partizana, Budućnosti i Cedevita Olimpije, dok su tu još i FMP, Zvezda...

Sam početak bio je u znaku domaće momčadi koja je vodila 11:5, a na prvu dvominutnu pauzu se otišlo pri rezultatu 23:18.

Domaćin je održavao stečenu prednost sve do nekoliko minuta pred odlazak na odmor, kada po prvi put gosti prelaze u vodstvo (42:41), a na poluvremenu je bilo 44:43 u korist Crnogoraca.

Sjajan meč i velika borba do samog kraja, na kraju izboreni produžetak jer su gosti ubacili trojku za 79:79, pa potom u dodatnih pet minuta došli do trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Do istog ih je predvodio Needham sa 22 poena, dok je Harris ubacio 16, a Pullen 13 poena. Na drugoj strani Miller-McIntyre je ubacio 23, a Hopkins 17 poena, dvocifren je još bio Jaka Blažič sa 10 poena.

Andrija Stipanović, bh. reprezentativac i član Cedevita Olimpije, ubacio je devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi