Igokea iznenadila u Ljubljani
Foto - ABA

Trijumf bh. tima

Igokea iznenadila u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su kao gosti Cedevita Olimpiju 78:85 u susretu 14. kola ABA lige.


Domaći sastav je bolje otvorio meč. Imali su osam poena prednosti u jednom trenutku, ali Igokea je uspjela da napravi seriju od 12:3 i da po prvi put povede.

Međutim, Cedevita Olimpija je u završnici prvog perioda ponovo pružila bolju igru i nakon deset minuta igre imala je tri poena prednosti, 28:25.

Igokea je uspjela jednom da povede i tokom druge dionice. To je bilo sve što je tim Dragana Bajića uspio jer je u ostatku prvog poluvremena domaći sastav konstantno bio u prednosti, a na odmor se otišlo sa plus tri u korist Igokee, 49:46.

Bh. tim u trećem periodu preuzima vodstvo. Oni su bili ti koji su kontrolisali rezultat i u posjednju četvrtinu su ušli sa dva poena prednosti, 63:65.

Kada je Igokea otišla na plus pet tri i po minute prije kraja meča (69:74) činilo se kako će lagano pobjeda otići u Laktaše, ali domaći prave seriju od 7:0 i dolaze do vodstva 76:74.

Međutim, Talić pogađa trojku za novo vodstvo gostiju, zatim je Igokea odigrala fantastično u odbrani i na kraju je prelomila meč u svoju korist i došla je do četvrte pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sava Lešić je odigrao fantastičan meč i ubacio je 27 poena uz osam skokova, a bh. košarkaš Darko Talić je ubacio 10 poena.

Kod Cedevita Olaimpije 22 poena je postigao Miller-McIntayre, a Andrija Stipanović je ubacio pet koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti