Igokea razbijena u Podgorici
Igokea je upisala deveti poraz u ovogodišnjem izdanju ABA lige (Foto: EPA)

Težak poraz viceprvaka BiH

Igokea razbijena u Podgorici

M. Šljivak

Košarkaši Igokee doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Budućnost u Podgorici. U 14. kolu ABA lige domaći tim ih je pobijedio sa uvjerljivih 96:70.

Igokea je odigrala dobro prvo poluvrijeme ovog meča, ali su u nastavku Igosi potpuno nestali sa parketa.

Gotovo kompletnim dijelom prvog poluvremena viceprvak BiH je kontrolisao rezultat, imali su i plus devet u nekoliko navrata, a na poluvrijeme su otišli sa tri poena prednosti, 43:46.

Međutim, nastavak donosi pravu katastrofu ekipe iz Laktaša. Budućnost se jednostavno igrala sa njima i prednost je iz napada u napad konstantno rasla.

Igokei povratka nije bilo. Aktuelni prvak ABA lige je bez milosti punio koš bh. predstavnika i na kraju je slavio pobjedu od 26 poena razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće je do pobjede vodio Popović sa 14 koševa, Šehović je dodao 13, a Bitazde i Nikolić po 12 poena. Nemanja Gordić je ubacio šest koševa.

Kod Igokee po 17 poena u upisali Anđušić i Zubčić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi