Drama u Osijeku pripala Litvaniji, Hrvatska sve dalje od Mundobasketa

Kvalifikacije za SP

Drama u Osijeku pripala Litvaniji, Hrvatska sve dalje od Mundobasketa

E. Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u Osijeku poražena od Litvanije sa 84:83 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

S omjerom 3-3 je Hrvatska otvorila drugi krug kvalifikacija za Mundobasket, a nakon pobjeda nad Italijanima i Rumunima ovoj reprezentaciji vratila se nada.

Ovo je bio jako važan meč za Hrvatsku, pošto slijedi orkšaj s Poljacima, a u naredna dva prozora ponovo vjerovatno neće biti najbolji igrači na raspolaganju selektoru Anzuloviću.

Očekivano, velika borba u Osijeku i prava drama na kraju. Poslije prve dionice bilo je 21:21, ali je na poluvremenu Litvanija vodila plus sedam. Uspjeli su Litvanci da odu na još veću razliku, ali Hrvastka se nije predavala.

Početkom zadnje dionice Hrvatska je imala -11, ali je uspjela da se vrati, a onda u dramatičnoj završnici Litvanija dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bendzius i Kalnietis su sa po ubačenih 16 poena bili najefikasniji košarkaši u gostujućem satavu, a Juskevičius ih je pratio s ubačenih 14 poena. Bogdanović je kod Hrvatske ubacio 22, Dario Šarić 19 poena, a dvocifreni su još bili Ivica Zubac sa 11 i Krunoslav Simon sa 16 poena.

Litvanija je prva u grupi s maksimalnim učinkom od sedam pobjeda, Hrvatska je na dnu grupe J s omjerom 3-4. Italija je druga sa 12 bodova (5-2), pošto je večeras razbila Poljsku sa 101:82.

Top Komentari

Edward NewGate
i nemojte da brisete komentare kad vam neko ukaze na gresku!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi