Draymond Green: Dončić je dokazao da lakše postiže koševe u NBA nego u Europi
Foto: EPA

Sjajni defanzivac priznao

Draymond Green: Dončić je dokazao da lakše postiže koševe u NBA nego u Europi

Luka Dončić prije dvije godine je, u svojoj rookie NBA sezoni, američku javnost uzburkao izjavom koja Amerikancima nije najbolje 'sjela'.

Mladi Slovenac je tada rekao da mu je mnogo lakše postizati poene u NBA ligi nego u Europi, tj. Euroligi.

Luka je naveo razloge kao što su nešto veći teren, pravilo o defanzivne 3 sekunde no Amerikanci koji su tradicionalno uvjereni da su prvi u svemu sa skepsom su dočekali Dončićeve riječi. Dvije godine poslije, danas, kada je Dončić već velika NBA etablirana zvijezda, njegovih riječi se sjetio jedan od najvećih 'trash talkera' NBA lige, ali također jedan i od najboljih defanzivaca lige, krilo Warriorsa Draymond Green koji misli da je Luka dokazao tu tvrdnju.

"Kada igrate obranu, sve što želite je da protivnika navedete da radi ono što on ne želi i ako vam to što češće polazi za rukom onda se možete smatrati uspješnim defanzivcem" - kazao je Green u izjavi za ESPN-ovu emisiju 'Jump' i dodao:

"Ne možete ga ni usporiti ni ubrzati, on ide svojim tempom. I kad mu uspijete spriječiti ulaz kazni vas 'step back' šutom, a ako je naumio doći do koša, on će već pronaći način da tamo stigne. Braniti njega veliki je izazov jer je jako teško natjerati ga da radi ono što vi želite. Mislim da je dokazao one svoje riječi otprije dvije godine kada je kazao da mu je lakše zabijati koševe u NBA nego u Europi i kada su svi poludjeli na njega i nazvali ga čovjekom punim nepoštovanja. Treba biti iskren i priznati mu da je pokazao da je to istina" - kazao je krilni košarkaš Golden State Warriorsa. 

Top Komentari

DoaDoa99
Draymond Green zasluzuje vise postovanja, covjek bez kojeg golden state tesko da bi uspio osvojit 3 titule
4 1
DamirS
Dok je igrao u Evropi imao je 17,18 godina. Sada je malo stariji, iskusniji i logično da je malo i napredovao.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi