Drugi pick drafta iz 2008. se iz Kine vratio u NBA

Beasley u Houstonu

Drugi pick drafta iz 2008. se iz Kine vratio u NBA

Houston Rocketsi će do kraja sezone u svojim redovima imati Michaela Beasleyja, koji je do sada nastupao za kineski Shandong.

Nakon što je ovaj tim izao iz četvrtfinala kineskog playoffa, Beasley se odlučio vratiti u NBA. Drugi pick na draftu 2008. godine iza Derricka Rosea nije mnogo čekao na novi angažman, a najkonkretniji su bili Houston Rocketsi.

Beasley je posljednji put u NBA nastupao 2015. godine, kada je nosio dres Miamija. U 24 utakmice koje je odigrao, prosječno je ubacivao 8.8 poena uz 3.7 skokova po susretu.

Michael Beasley je ove sezone nastupao u Shandong Luengu i bio je zaista dominantan u Kini. Bio je MVP prvenstva sa prosjekom od 31.9 poena, 13.2 skoka, 3.8 asistencija i dvije ukradene lopte po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi