Drugi poraz Cavsa nakon All-Star pauze

Košarkaši San Antonio Spursa slavili u Quicken Loans Areni

Drugi poraz Cavsa nakon All-Star pauze

Cleveland Cavaliersi su dolaskom novih igrača u ekipu konačno proigrali, ali im All-Star pauza očigledno nije prijala, s obzirom da su nakon nje poraženi u dva od tri susreta. Večeras su ih na njihovom parketu sa 110:94 savladali San Antonio Spursi.

U Quicken Loans Areni je bilo dosta neizvjesno sve do zadnje četvrtine kada su Spursi prelomili susret.

Prvo poluvrijeme je proteklo u mini serijama obje ekipe, pa su se i Spursi i Cavsi nekoliko puta smijenjivali u vodstvu. Prva četvrtina je riješena u korist gostiju rezultatom 25:20, da bi Cavsi uspjeli na odmor otići prednošću od tri poena razlike (53:50).

Spursi su bili nešto bolji većim dijelom treće dionice, ali se nisu uspijevali "odlijepiti". Ipak, u četvrtoj četvrtini gosti stižu i do prve dvocifrene prednosti, da bi u samom finišu imali 15-ak poena prednosti, pa je bilo jasno da će upisati trijumf.

Cavsima nije pomogla ni još jedna odlična partija LeBrona Jamesa koji je susret okončao sa 33 ponea, 13 skokova i devet asistencija na svom kontu. Kod domaćih su koliko-toliko bili raspoloženi još samo Jordan Clarkson sa 17 i Jeff Green sa 14 poena.

Spurse je do pobjede vodio LeMarcus Aldridge sa 27 poena, dok je 22 dodao Danny Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi