Džanan Musa, igrač po mjeri Gregga Popovicha?

Bleacher Report "seli" bh. košarkaša u Teksas

Džanan Musa, igrač po mjeri Gregga Popovicha?

Primiče nam se i ovogodišnji NBA Draft, pa američki mediji iz dana u dan, sve više, analiziraju potencijalne izbore franšiza i najbolje sredine za mlade košarkaše koji će biti dosupni za "regrutovanje".

Kako se približavamo završnici NBA sezone sve je lakše predvidjeti redoslijed pikova na narednom Draftu, pa su u Bleacher Reportu odlučili odabrati najbolje izbore prve runde za svaku od ekipa. Naravno, u ovoj analizi se našao i naš Džanan Musa, s obzirom da se očekuje da će bh. košarkaš ove godine izaći na Draft.

Prema Bleacher Reportu, Džanan Musa je igrač koji bi svojim stilom igre i predispozicijama najviše odgovarao legendarnom Greggu Popovichu i njegovim San Antonio Spursima.

Tako bi Musa mogao biti izabran 25. pikom, a ne bi čudilo da se zaista zaputi put San Antonija s obzirom da Popovich "preferira" evropski stil košarke, pa bi upravo mladi bh. košarkaš mogao biti njegov izbor.

"Spursima bi dobro došao još jedan visoki igrač, ali ova franšiza je poznata po tome da ne draftuje igrače samo zbog manjka dubine na nekoj poziciji... Ukoliko Musa još bude dostupan za izbor, mogao bi biti idealna opcija za draftovanje kasno u prvoj rundi".

"On je jedan od najboljih mladih strijelaca u Evropi, s ukupnim prosjekom od 12 poena (za prosječno 22.2 minute na parketu) u ABA ligi, Eurocupu i hrvatskom prvenstvu... U zavisnosti od toga kako se pokaže Derrick White, Sprusima bi mogao biti potreban još jedan bek šuter ili krilni košarkaš. Moguće je i da bi Spursi poslali Musu u Evropu na još jednu godinu kako bi imao veću minutažu, prije nego što ga vrate u svoje redove nakon što bude fizički spreman za NBA ligu", stoji u "izvještaju" Bleacher Reporta.

Inače, Spursi su na Draftu 2017. godine 29. pikom izabrali Derricka Whitea sa koledža Colorado Springs. Riječ je o "kombo" beku koji, međutim, još nije dobio pravu priliku kod Popovicha, te je trenutno član filijale San Antonio Spursa u NBA G ligi, ekipe Austin Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije