Lider stanuje u Mostaru: nakon sjajne utakmice Zrinjski srušio Čelik i zasjeo na vrh ljestvice!
Fantastičnu utakmicu odigrali su Zrinjski i Čelik

Odlična košarka u dvorani na Bijelom Brijegu

Lider stanuje u Mostaru: nakon sjajne utakmice Zrinjski srušio Čelik i zasjeo na vrh ljestvice!

Nezaustavljivi HKK Zrinjski nastavio je svoj pobjednički marš kroz ovu sezonu pobijedivši na svom parketu zenički OKK Čelik rezultatom 85:80.

U zaista sjajnoj košarkaškoj predstavi večeras na Bijelom Brijegu mogli smo vidjeti sve ono što košarka može ponuditi. 

U prvom poluvremenu ovog susreta domaći tim je dominirao i kontrolirao ovu utakmicu, sjajno obrambeno djelovao, a o kvaliteti napada dovoljno govori 48 ubačenih poena za poluvrijeme. Međutim, Zeničani su svoju najbolju košarku čuvali za nastavak. U 3/4 su odigrali fenomenalno i za samo 10 minuta stigli i prestigli prednost Plemića, a mora se dodati da je pokretačka snaga gostiju bio mladi Anes Podojak koji je s dvije uzastopne trojke razdrmao svoj tim koji je napravio sjajnu seriju i potpuno se vratio u igru. 

Nastavili su Zeničani dobro igrati i u nastavku te u svoje ruke preuzeli kontrolu igre i rezultata, Zrinjski je tijekom zadnjeg perioda non stop dostizao prednost Čelika. Nešto više od dvije minute do kraja (2:27) Čelik je imao +6 i sve u svojim rukama, ali se tada probudilo srce prvaka u ovom timu u kojem doduše nema nijednog košarkaša koji je 2018. slavio naslov šampiona, no jedno je sigurno - srce je ostalo isto. Zrinjski je napravio brzu seriju od 5-0 i prišao samo na -1, a Ćurevac vraća na +3 za goste. Ponovo je Lee zabio izuzetno težak prodor, a nakon promašaja Ćurevca Zrinjski penalima Pajića preuzima vodstvo koje nokautirani Zeničani nisu mogli vratiti. Delalić je promašio polaganje, Vranješ pogodio faul koš i priča je bila gotova. 

Tihomir Vranješ je s 22 poena bio najefikasniji kod Plemića, Sreten Knežević zabio je 21(20 u prvom poluvremenu), a Anđušić je dodao 15 koševa. Amerikanac Carlbe Lee postigao je 11 koševa ali neki od njih bili su u trenutcima kada je Zrinjski preokretao rezultat i grabio prema pobjedi. Božović s 20 poena po običaju najbolji kod Čelika, 13 je ubacio Delalić, a 12 Gavrić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Vranješ 22, Lee 11, Zlomislić 5, Knežević 21, Džajić, Soldo 3, Zovko 1, Perković, Čović, Pajić 7, Anđušić 15

OKK Čelik: Dedić 5, Gavrić 12, Križanović 7, Bečirović 5, Božović 20, Bajramović, Avdibegović, Podojak 8, Ćurevac 10, Delalić 13, Varupa.

Top Komentari

dinass
Clanak kao da ga je Damjanovic Labud iz Orasja pisao hahahahah...
5 2
Realist
Bravo Zrinjski!!!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi