Prvi poraz HKK Zrinjski: Plemići pali u Bratuncu
Mostarci su večeras prvi put poraženi

Dobra igra i pobjeda domaćina

Prvi poraz HKK Zrinjski: Plemići pali u Bratuncu

Košarkaši Bratunca večeras su porazili HKK Zrinjski rezultatom 82:67 i tako im nanijeli prvi poraz u ovoj sezoni. 

Domaći košarkaši spremno su dočekali ovaj susret, odlično se pripremili za njega i na kraju zaustavili veliki niz Nevena Nikolića i njegovih košarkaša.

Sjajno je od samog početka funkcionirao napad domaćeg tima koji je do poluvremena ubacio 49 poena protiv pomalo umornih Mostaraca koji večeras po prvi put u ovoj sezoni nisu imali energije za odigrati obranu koja im je u dosadašnjih šest pobjeda maltene bila i zaštitni znak. Odlično su domaći košarkaši skautirali Mostarce i neutralizirali udarne igle Zrinjskog pa im pobjeda večeras nije mogla izmaći. 

Sjajan je bio Marko Rikalo s 24 poena kojima je dodao i 6 asistencija. Odlične partije pružili su i Tadić i Danilović s po 15 koševa, dok je iskusni Ćup zabio 13. Kod Zrinjskog nešto bolji od ostalih Lee s 13 koševa i Knežević s 12, a Mateo Zovko ubacio je 11 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bratunac: Žunić 3, Rikalo 24, Ćup 13, Šarenac 3, Milošević, Danilović 15, Tadić 15, Pilčević, Petrović 9, Lukić, Ilić

HKK Zrinjski: Zovko 11, Vranješ 6, Lee 13, Knežević 12, Pajić 6, Soldo 5, Perković 3, Zlomislić 2, Čović 2, Džajić 2, Anđušić 6

Top Komentari

Realist
Nema veze trica nas je koštala. IGRAJ DO KRAJA!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi