"Duncan je bio na korak od odlaska iz Spursa, ali je samo jedna riječ presudila"
Jedan tim će zauvijek da žali za propuštenim, a drugi će da pamti košarkaškog velikana. Samo da je drugačije reagovao NBA nikad ne bi bila ista. (Foto: EPA)

Orlando Magic će zauvijek da žali

"Duncan je bio na korak od odlaska iz Spursa, ali je samo jedna riječ presudila"

M. Šljivak

Legenda San Antonio Spursa Tim Duncan godinama je dominirao u NBA ligi.

Duncan je u NBA ligu stigao 1997. godine. Spursi su ga dobili prvim pikom, a ubrzo je uz Davida Robinsona postao dominantna figura i počela je višegodišnja dominacija.

Međutim, sve se moglo promijeniti 2000. godine. Duncan je bio na korak od odlaska iz redova Spursa. Orlando Magic je bio jako blizu da ga dovede i da ga priključi Grantu Hillu i Tracyju McGradyju.

Bruce Bowen, njegov nekadašnji saigrač iz Spursa je otkrio i ko je uzrok što Duncan nije potpisao za Orlando. Dolazak na Floridu je upropastio tadašnji trener Doc Rivers.

"Tim je imao jedan zahtjev. Želio je da porodica putuje sa timskim avionom, ali mu Rivers to nije dozvolio. Zbog toga je odbio ponudu Magica i ostao je u Spursima", rekao je Bowen.

Duncan je ostao i ispisao historiju Spursa. Nakon titule 1999. godine osvojio ih je još četiri, bio je dva puta najkorisniji igrač lige, a 15 puta je izabran za All Star meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi