San Antonio bez problema protiv Clippersa

Phoenix bolji od Dallasa

San Antonio bez problema protiv Clippersa

San Antonio Spursi su na svom parketu stigli do lagane pobjede nad Los Angeles Clippersima rezultatom 109:91.

Clippersi danas jednostavno nisu mogli ništa protiv Spursa koji su od prije nekoliko dana pojačani oporavljenim Kawhijem Leonardom. Istina, Leonard još uvijek ima velike restrikcije kada je minutaža u pitanju.

Domaći su tako od samog početka nametnuli svoj ritam, te su već u prvoj dionici stigli do dvocifrene prednosti.

Spursi su držali vodstvo do kraja utakmice, a gosti su ih uspjeli namučiti samo polovinom treće četvrtine, ali Aldridge i društvo su lagano odbili sve pokušaje Clippersa da se potpuno vrate u utakmicu, pa su brzo vratili sigurnu prednost.

Do kraja je Spursima ostalo samo da lagano privedu susret kraju, što su i uradili, pa su slavili sigurnu pobjedu.

Kod Spursa je najefikasniji bio LaMarcus Aldridge sa 19 poena, dok je 16 dodao iskusni Tony Parker. Kada su u pitanju Clippersi, po 13 poena su ubacili Jamil Wilson i DeAndre Jordan.

Phoenix Sunsi su upisali gostujuću pobjedu nad Dallas Mavericksima rezultatom 97:91, iako su domaći u četvrtu četvrtinu ušli prednošću od sedam poena (75:68).

Ipak, Phoenix je sjajno odigrao u finišu i na kraju stigao do preokreta i pobjede.

Pobjedničku ekipu je predvodio TJ Warren sa 19 poena, dok se kod Dallasa istakao Harrison Barnes sa 26 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi