Durant: Nadam se da će se košarka vratiti u Seattle

Durant nije zaboravio dane u klubu koji ga je draftirao

Durant: Nadam se da će se košarka vratiti u Seattle

Drugi izbor drafta 2007 godine bio je Kevin Durant, danas dvostruki NBA prvak i višestruki All Star te reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država. Duranta su draftirali Seattle Supersonicsi, klub koji više ne postoji na mapi NBA timova.

Kompletna franšiza se godinu dana kasnije preselila u Oklahomu i postala Oklahoma Thunder. No, Kevin Durant dobro pamti dane provedene na američkom sjeverozapadu. 

"Sjetim se često dana u Seattleu, one publike koja je bila jedna od najboljih u ligi. Zapravo, Seattle je uistinu fantastičan grad, pravi sportski. Vidim da se priča o povratku NBA lige u Seattle, to bi bila prava stvar.

"Ljudi tamo razumiju sport, košarku posebno. Uistinu bih volio da se NBA vrati u Seattle" - rekao je Durant u povodu glasina da bi taj grad vrlo brzo ponovno mogao da se vrati u NBA karavanu

Top Komentari

DeroVolk
Draftirali?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije