Durant o izboru novog tima: Biću iskren!
(Foto: EPA)

Postaje slobodan igrač

Durant o izboru novog tima: Biću iskren!

M. Šljivak

Odluka Kevina Duranta da u ljeto 2016. godine potpiše za Golden State Warriorse izazvala je velika negodovanja.

Ipak, Durant se nije obazirao na priče koje su kružile oko njega i sa Warriorsima je osvojio dva NBA prstena.

Kako je već narednog ljeta slobodan igrač ovaj sjajni košarkaš imaće mogućnost promjene kluba, a najavio je kako će u izboru biti iskren.

"Samo ću biti iskren. Bio sam takav i u ovoj odlici i ako me ljudi pitaju o tome ne sramim se govoriti o tome zašto sam odlučio promijeniti tim. Nije kraj svijeta, nisam uradio ništa protuzakonito", rekao je Durant, te je dodao:

"Čudio sam se zbog količine pažnje koju je izazvala moja odluka da promijenim tim. Mislio sam da sam negdje progriješio, ali sam duboko u sebi znao da sam donio pravu odluku i da i za te odluke moram stajati. Uvijek će biti špekulacija, priča zbog klikova i to me samo može uznemiriti. Zato ću u svemu biti sasvim otvoren", rekao je Durant za ESPN.

Durant je prošle sezone ubacivao 26,4 poena po meču, a u karijeri mu je prosjek nešto preko 27 koševa.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Pacenik !
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi