Durant ne igra ni večeras, Thompson pod upitnikom

Veliki problem za Kerra

Durant ne igra ni večeras, Thompson pod upitnikom

S. Grebović

Strepnje navijača GSW su se obistinile. Kevin Durant neće ni u utakmici broj tri biti u konkurenciji za sastav aktuelnog šampiona, dok je pod upitnikom i nastup Klaya Thompsona, saopštio je trener ove ekipe Steve Kerr.

Trenutni rezultat u seriji je 1-1, a ista se sada seli u Oracle arenu gdje ćemo gledati naredne dvije utakmice ovih ekipa.

Kevin Durant je van parketa još od pete utakmice polufinala Zapada protiv Houstona u kojoj je doživio povredu lista. Iako je bilo najava da bi dvostruki uzastopni MVP finala mogao da bude spreman za finalnu seriju, njegov oporavak je potrajao znatno duže od očekivanog, što je i potvrdio Steve Kerr.

"Durant trenira, ali nije spreman. Thompson nije radio sa saigračima i pod upitnikom je. Odluka o njegovom igranju biće donijeta pred sam meč. Sigurno je da je Kevon Looney završio seriju, dok je jedina dobra vest da je sa Andreom Igudalom sve u redu i da će igrati".

Što se tiče Klaya Thompsona, sjajni šuter Warriorsa je doživio nezgodnu povredu kada je pri jednom doskoku istegao preponu desne noge. 

Treći meč finalne serije NBA lige na rasporedu je večeras sa početkom u od 3 sata poslije ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti