NBA priznala: Sudije napravile veliku grešku u petoj utakmici finala
Trenutak u kojem je DeMarcus Cousins faulirao Marca Gasola, ali nije mu dosuđena lična greška (Foto: EPA)

Toronto je mogao da slavi

NBA priznala: Sudije napravile veliku grešku u petoj utakmici finala

M. Šljivak

Golden State Warriorsi pobijedili su kao gosti Toronto Raptorse 105:106 i ostali su u igri za naslov NBA prvaka.

Raptorsi su imali prvu meč loptu na svom parketu, ali je nisu iskoristili i sada se serija vraća u Oakland, gdje se šesti meč igra u noći između petka i subote.

Međutim, osim činjenice da je Toronto ispustio šest razlike, NBA liga je priznala da su sudije na 49 sekundi do kraja napravile grešku koja je utjecala na rezultat.

Marc Gasol je pokušao da položo loptu u koš, DeMarcus Cousins ga je faulirao, ali su to pri rezultatu 103:106 u korist Warriorsa sudije previdile.

Nisu se oglasili na čist prekršaj. Utakmica je nastavljena, a na kraju je Toronto možda ostao i bez pobjede.

NBA liga je priznala grešku sudija. Kontakt je postojao, ali sada je sve kasno i Raptorsi imaju za čime da žale.

Ipak, ima i njihove krivice u porazu. Odigrali su katastrofalno samu završnicu, ali su ipak imali šut za pobjedu, no Kyle Lowry je promašio.

NBA sudije su i u prošlosti radile velike greške. Iako sude u najjačoj ligi svijeta, rade poprilično amaterski posao, ali uvijek imaju nekakvo opravdanje za loše odluke.

Greške su itekako česte i vidjet ćemo hoće li NBA liga napraviti išta u budućnosti oko ovog vidljivog problema oko suđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi