Westbrook uz zvuk sirene za pobjedu Oklahome

Stigao do 18. triple-doublea u sezoni

Westbrook uz zvuk sirene za pobjedu Oklahome

U Golden 1 Centru u Sacramentu, Kingsi su u dramatičnom susretu poraženi od Oklahome rezultatom 110:107.

Oklahoma je nakon prve četvrtine imala čak +23 i izgledalo je kao da će doći do lagane pobjede, ali je potom uslijedio veliki povratak Sacramenta koji je prvo istopio prednost gostiju, a onda u posljednju dionicu ušao i sa prednošću od pet poena (90:85).

Koliko god se kockala, Oklahoma je do kraja ipak uspjela doći do pobjede koju su mnogi upisali već nakon prvih 12 minuta a najzaslužniji za to bio je Russell Westbrook koji je u posljednjoj sekundi pogodio trojku za pobjedu.

Upravo je Westbrook bio prvo ime utakmice sa 17 poena, 15 skokova i 11 asistencija čime je upisao svoj 18. triple-double sezone. Paul George je postigao 26,a Carmelo Anthony 23 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi