Duško Ivanović novi trener Crvene zvezde

Bivši selektor BiH

Duško Ivanović novi trener Crvene zvezde

H. Zilić

Duško Ivanović je novi je trener Crvene Zvezde, tako da će učesnika Eurolige preuzeti jedno od najpoznatijih trenerskih imena na ovim prostorima.

Ivanović je bio i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine 2014. godine.

Beogradski klub je zvanično predstavio Ivanovića nakon čega se iskusi stručnjak obratio mediima.

"Znam da će mi biti teško, ali sam veoma sretan što sam došao. To je klub velike tradicije, armije veličanstvenih navijača.

Verujem da ovaj tim ima karakter koje manje-više su imale sve moje ekipe. Koji je to? Pobjednički karakter. Da vjeruju da možemo da savladamo svaku ekipu. Volim ovaj posao i zato sam ga prihvatio", rekao je Ivanović i dodao:

"Pratio sam kao što sam pratio manje-više sve ekipe Eurolige. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kad počnemo da treniramo, onda ću imati pravu sliku. Na osnovu toga, vidjet ćemo da li će biti promjena u igračkom kadru".

Oglasi

Ivanović će u narednom periodu izabrati i stručni štab koji će mu pomagati.

U beogradskom timu se nadaju da će iskusni stručnjak izvući Crvenu zvezdu iz rezultatske krize, posebno u utakmicama Eurolige.

Ivanović je posljednji angažman imao u Baskoniji, a prije toga vodio je mnoge klubove u Evropi između kojih su bili Besiktas, Panathinaikos, Barcelona, Liones, Griona.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trenersku karijeri počeo je 1993. godine kao pomoćni u švicarskom Fribourgu.

Baskoniju je vodio u dva navrata i u tom klubu je proveo osam godina što mu najduži boravak u jednoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije