Dobio šansu da zaigra u Euroligi, pa niko nije mogao vjerovati zbog čega je na kraju odbio ugovor

Ima važnijih stvari trenutno

Dobio šansu da zaigra u Euroligi, pa niko nije mogao vjerovati zbog čega je na kraju odbio ugovor

Endin Čaušević

Srbijanski košarkaš Miroslav Raduljica je već skoro godinu dana bez kluba nakon što je napustio Goyang Orions iz Južne Koreje za koji je nastupao prošle godine.

Raduljica je prethodnih pet godina nastupao u Aziji gdje je igrao u Kini i Južnoj Koreji, a već godinu dana je bez kluba iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda.

Ovaj 34-godišnji košarkaš se očito posvetio drugim stvarima u životu i većinu vremena koristi da bude sa svojom porodicom i prijateljima, ali još uvijek zvanično nije poručio da se oprostio od aktivnog igranja.

Prethodnih dana Raduljica se ponovo pojavio u centru pažnje košarkaške javnosti jer je dobio novu ponudu za nastavak karijere, ali na iznenađenje svih odlučio je da ju odbije.

Naime, Crvena zvezda ponudila je Raduljici ugovor na godinu dana i činilo se da će on to sigurno prihvatiti, ali su u beogradskom klubu ostali u šoku kada im je iskusni košarkaš poručio da to neće prihvatiti.

Raduljica je imao tako priliku da se vrati odmah na visoki nivo i igra u Euroligi, no tu je ponudu odbio zbog bizarnog razloga.

Oglasi

Navodno, Raduljica je poručio čelnicima Crvene zvezde da neće potpisati ugovor jer je već dogovorio da ide na vožnju legendarnom cestom u Sjedinjenim Američkim Državama poznatom kao Route 66.

Raduljica je dogovorio s članovima rok grupe "YU Grupa" da ide u Ameriku kako bi zajedno vozili Route 66 što je bio njegov san od djetinjstva, te je odustao zbog toga i od ugovora koji će teško ponovo dobiti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nedavno je on u jednom podcastu pričao o svojoj ljubavi prema motorima i očito je da je odlučio da uživa u tome i sada kada je zaradio dovoljno novca ispuni stvari za koje je vjerovao da će ostati samo snovi.

Također, Raduljica je tada izjavio da mu povratak u Srbiju da igra košarku nije zanimljiv jer se povezivao i s Partizanom nedavno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi