Dvanaest Rusa spremno za BiH

Veliki optimizam u taboru ove selekcije

Dvanaest Rusa spremno za BiH

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja utakmicama protiv Belgije (23. februar) i Rusije (25. februar). Naši košarkaši prvo će ugostiti neugodne Belgijance u Skenderiji, a odmah nakon utakmice će put Rusije, gdje ih u Permu čeka duel sa favorizovanim domaćinom.

Rusi su ponovo imali problema sa sklapanjem ekipe. Oni najbolji igrači su primorani da propuste kvalifikacije, ali selektor Sergej Bazarevič vjeruje kako je tim spreman za utakmice protiv Francuske i BiH.

"U Bosni smo doživjeli bolan poraz. Ipak, vjerujem da ćemo pobijediti u revanšu, ali o njima ćemo pričati nakon meča sa Francuskom", istakao je Bazarevič, koji se potom požalio na nedostatak kvalitetnih rješenja na visokim pozicijama.

"Nažalost, previše je gubitaka, posebno visokih igrača. Nema Klimenka, Ivleva i Antipova i to nam je stvorilo velike probleme. Međutim, nadamo se da će oni koji su tu ispuniti sve zadatke", istakao je on.

Povredu je prije nekoliko dana zadobio i najbolji igrač ove selekcije Sergey Karasev. Ipak, on bi trebao biti spreman za utakmice, jer treninge počinje danas.

"Postoji hematom i malo nelagodnosti. Međutim, moj nastup nije pod znakom pitanja. Šteta što najbolji igrači neće biti tu, ali oni koji su stigli, sigurno će dati sve od sebe. Svi žele dokazati da nisu uzalud u reprezentaciji", rekao je Karasev.

Protiv Francuske i BiH za Rusiju će nastupiti ovih 12 igrača:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Evgeny Baburin, Dmitry Kulagin, Dmitry Khvostov, Stanislav Ilnitsky (svi Lokomotiva Kuban), Vyacheslav Zajcev, Andrei Zubkov,(oba Khimki), Ivan Ukhov (Parma), Evgeny Valiev, Sergey Karasev (oba Zenit), Nikita Balashov (Peno Zhvaygzhdes, Litvanija), Peter Gubanov (Nižnji Novgorod), Vladislav Trushkin (Unics Kazan).

Podsjetimo, u prvom meču odigranom u novembru u Skenderiji, reprezentacija BiH je savladala favorizovane Ruse rezultatom 81:76.

Top Komentari

endikerol09
Ovaj se sastav moze dobiti, idemo Duletova vojsko !!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi