Press košarkaške reprezentacije BiH

Vujošević pred Belgiju: Kreira se neopravdani optimizam gust poput sarajevske magle

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će odigrati utakmicu trećeg kola drugog kruga kvalifikacija za SP, protiv Belgije. 

Na današnjoj press konferenciji, prisutnim se obratio selektor Duško Vujošević koji je ukratko najavio meč koji slijedi.

"Zbog sistema takmičenja između ligaških utakmica, odredilo se da danas pričamo o predstojećim utakmicama. Svi su se pozvani odazvali, zdravstveno stanje je generalno dobro izuzimajući umor. Utakmica je vrlo složena. Belgijanci često mijenjaju odbranu, čak u nekim utakmicama igraju i zonski presing. Najvećim dijelom igraju s četiri vanjska igrača", započeo je Vujošević, te nastavio:

"Oni su ozbiljna reprezentacija, imaju dobru federaciju... Zadnjih deset godina konstantno napreduju. Nisu otvorili najbolje ove kvalifikacije, ali nije to nijednom glatko izgledalo. Ranije su došli u Sarajevo, što sugeriše da preozbiljno shvataju ovaj meč. Žele da proizvedu maksimalan angažman i odgovoronost. Kad bi izgubili od nas, bili bi na korak do ispadanja".

"Svjesni smo da nas čeka snažan protivnik koji će biti motivisan. Kod nas se kreira sarajevski neopravdani optimizam, a on je gust kao sarajevska magla. Na mene taj optimizam ne ostavlja neki efekat jer nije kreiran promišljanjem. Nijedna ekipa nije favorit i ovo nije utakmica koju će unapijed neko dobiti. Koliko god mi želimo da pobijedimo i oni će isto tako biti motivirani", zaključio je bh. selektor.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Meč BiH i Belgije igra se u petak s početkom u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi