Dvojica igrača napustila klub, upitno odigravanje naredne utakmice
Podojak je prošle, a posebno ove sezone dobio visoku minutažu, što je opravdao dobrim igrama na terenu, a svoju karijeru će nastaviti u Mostaru

Nastavlja se rasulo u OKK Čelik

Dvojica igrača napustila klub, upitno odigravanje naredne utakmice · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni visoko poraženi od Proma rezultatom 67:107, te su sa devetim porazom u sezoni uz jednu pobjedu nastavili agoniju, kojoj se ne nazire kraj.

Nakon još jednog uvjerljivog poraza i mnogo nejasnoća oko budućnosti kluba i njegovog funkcioniranja, još dvojica igrača kako saznajemo napustila su OKK Čelik. Anes Podojak 21-godišnji organizator igre odlučio je raskinuti ugovor, a kako saznajemo njegov novi klub će biti Zrinjski iz Mostara.

Drugi igrač koji odlazi iz OKK Čelik je krilo Benjamin Bajramović, koji je sinoć protiv Proma bio najzapaženiji u redovima Zeničana. Ovaj igrač kako saznajemo pojačat će ekipu Bosne-Royal.

Zeničani su tako ostali sa samo šest igrača u rosteru (Križanović, Ćerkezović, Merdanović, Tomić, Bilić i Martinović), te je upitno kako će odigrati narednu utakmicu, koja je na rasporedu 8. januara u Tuzli protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uprava kluba mora hitno reagovati, ako ne žele da klub istupi iz lige, te bude po propozicijama izbačen u najniži rang.

Top Komentari

Baco
Neka ih je sram i stid .Nema dalje nema sporta u Zenici vec dugo vremena ,Fudo daj ti pare za folklor. A sto se tice zenickih privatnika ,propali da Bog da .Svi trebamo bojkotovat njihov rad...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi