Promo uvjerljivo slavio i nastavio agoniju Zeničana
Klub iz Donjeg Vakufa bez problema je slavio u zeničkoj Areni, te nastavio agoniju Zeničana

Liga BiH u košarci, 10.kolo

Promo uvjerljivo slavio i nastavio agoniju Zeničana

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 10. kola lige BiH dočekali tim Proma iz Donjeg Vakufa. Pobjedu je sasvim zasluženo i to uvjerljivu slavila ekipa Proma rezultatom 67:107.

Zeničani su u veoma teškoj situaciji, nakon odlaska trenera i glavnih igrača igraju u rosteru sa osam igrača, od čega su većina ispod 20 godina, s toga ne čude i rezultati u posljednjim utakmicama.

Prva četvrtina je okončana rezultatom 13:23 za goste. U drugoj četvrtini Zeničani su odigrali veoma dobro, te su se vratili u utakmicu i smanjili vodstvo gostiju. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 41:43 za Promo. U trećoj četvrtini totalna dominacija gostiju, koji su nemilosrdno punili koš Zeničana. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 49:73 za Promo. U posljednjoj četvrtini gosti su još više povećali svoju prednost, te na kraju deklasirali mladim tim Čelika. Konačni rezultat bio je 67:107 (13:23, 28:22, 8:30, 18:32) za tim Proma.

U ekipi Proma najbolji pojedinci bili su Aleksandar Ilić sa 31 poenom, dok je Dylan Carl imao 21 poen i 13 skokova na svome kontu. U redovima Čelika Benjamin Bajramović je ubacio 14, dok je Emir Čerkezović dodao 13 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promu je večerašnja pobjeda bila četvrta u sezoni uz šest poraza. Čelik je upisao deveti poraz uz jednu pobjedu na svome kontu trenutno su posljednjeplasirana ekipa na tabeli.
Zeničani će u ovoj mini pauzi koja predstoji morati da konsoliduju redove, te angažuju nekoliko igrača, ako žele da i naredne sezone igraju najviši rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije