Zrinjski u dramatičnom meču nakon produžetaka pobijedio Čelik u Areni
U Areni je viđena sjajna košarka puna preokreta u kojem je na kraju pobjedu slavila ekipa iz Mostara

Liga BiH za košarkaše, 9.kolo

Zrinjski u dramatičnom meču nakon produžetaka pobijedio Čelik u Areni

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika u okviru 9.kola prvenstva BiH za muškarce u zeničkoj Areni dočekali su tim Zrinjskog iz Mostara. Bio je to jedan veoma zanimljiv i neizvjestan duel koji je na kraju  nakon produžetaka pripao ekipi Zrinjskog rezultatom 73:78

Čelik je u ovaj meč, kao i prošli protiv Bratunca ušao sa samo osam igrača, ali domaći trener je u večerašnjoj utakmici koristio usluge samo šest igrača. Zeničani će do kraja polusezone igrati s ovim rosterom i prosjekom od nešto više od 19 godina ekipe. Ipak večeras su pokazali pojedini igrači da se na njih ozbiljno može računati u narednom periodu.

Zeničani kao i gosti iz Mostara u ovaj meč su ušli s omjerom od jedne pobjede i šest poraza. Gosti su doputovali u punom sastavu, te su u Zenicu došli po pobjedu, kako bi uhvatili priključak za ekipama iz sredine tabele.

Početak utakmice i prva četvrtina je pripala gostima, a najviše radi početničkih grešaka domaće ekipe, koja je nekoliko puta promašila otvorena polaganja na košu. Prva četvrtina okončana je rezultatom 14:21 za goste. U drugoj četvrtini razigrali su se Zeničani, a najviše Križanović i Podojak. Tako se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 36:37 za Zrinjski.

U trećoj četvrtini izjednačena igra, Zeničani su vodili skoro cijeli treći period a u posljednjih 10. minuta se ušlo s vodstvom gostiju rezultatom 56:59. Posljednju četvrtinu bolje otvara Čelik, koji ponovo dolazi do vodstva, ali gosti ponovo vraćaju vodstvo pet minuta prije kraja zahvaljujući dužini klupe i stalnom rotiranju igrača. Na tri minute do kraja na semaforu je bilo 69:69 u finišu se vodila prava borba, na minutu do kraja rezultat je bio 71:71. Iako je Zrinjski imao šut za pobjedu, Soldo je promašio i utakmica je otišla u produžetke.

U dodatnih pet minuta gosti su imali više snage i koncentracije, te su na kraju slavili pobjedu konačnim rezultatom 73:78 (14:21, 22:16, 20:22, 15:12, 2:7).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima ekipe Zrinjskog, Josip Čović ubacio je 19 poena uz devet skokova, Omar Pajić dodao je 15, a Josip Naletilić 10 poena. U redovima ekipe Čelika, Anes Podojak je bio sjajan sa 27 poena, Ranko Križanović dodao je 17 poena uz 13 skokova, dok je Emir Čerkezović ubacio 15 poena uz 12 skokova.

Zrinjskom je večerašnja pobjeda bila druga u sezoni uz šest poraza, dok je Čelik ostao na jednoj pobjedi uz sedam poraza.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Humac
Gore utakmice u životu nisam gledao kad je košarka u pitanju.Toliko nekvalitete ili limitiranih igrača i u Čeliku i u mom Zrinjskom.Još jedna potvrda da su Zrinjski,Čelik i Bosna glavni kandidati za ispadanje veći i od Radnika kojeg je dobio Zrinjski i koji je startao porazima a onda je u kratkom roku dobio dvije utakmice.Time je pokazao da može više a ove tri ekipe mogu samo međusobne pobjede imati i možda Radnika a već ostale samo sanjati mogu.Gdje su sad oni idioti vjerovatno na ovim stranama anonimusi iz vodstva Zrinjskog koji su tvrdili da je problem u treneru a ne igračima?Prvo Glomazić je bio na razini na kojoj Nikolić neće nikad a igrači mogu samo sanjati o tome.Igrački kadar ne čine samo mladi igrači bez iskustva jer dobra većina njih igra več nekoliko sezona.Bez ikakvog napretka.Što govori da je ogromna većina njih limitirana.Ne mogu broj popuniti a kamoli biti ravnopravni a dominaciji da ne govorim.Osim možda Zelenike a i on stagnira i pitanje je li i on precijenjen nema tu materijala ni za opstanak a kamo li nešto više.Klub ni čudo nemože spasiti da ostane u ligi jer jednostavno nemaju ništa potrebnog za to.Najveći krivac za to su loše i prošla i ova uprava kluba.Totalno su nesposobni sami nešto napraviti bez politike koja je digla ruke od njih.Na naplatu dolazi loš rad sa mladima koji su vidi se u svakom potezi današnjih igrača,skromno školovanje.Jasno je kao dan da su prijašnji klasni igrači kao Bogdanović i sl. sirovi talenat a ne produkt dobrog rada sa njima.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi