Dwayne Wade pokazao klasu i sa 37 godina, Miami pobijedio Oklahomu

NBA liga

Dwayne Wade pokazao klasu i sa 37 godina, Miami pobijedio Oklahomu

Nekoliko vrlo zanimljivih utakmica odigrano je sinoć u okviru NBA lige, a briljirali su neki stari asovi poput Dwaynea Wadea. 

Zvijezda Miami Heata odigrala je jednu od najboljih utakmica sezone u gostujućoj pobjedi protiv Oklahoma City Thundera. Miami je na ovaj način ponovo ugrabio mjesto koje vodi u play off, a Wade je bio sjajan jer je ubacio 25 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Jedini efikasniji od njega kod gostiju bio je Dragič jer je imao poen više. Kod Oklahome Paul George je ubacio 31 poen i dodao devet skokova.

Bilo je također zanimljivo i u AT&T Centru gdje su San Antonio Spursi dočekali Golden State Warriorse i pobijedili ih 111:105. Spurse je do trijumfa vodio DeRozan koji je ubacio 26 poena uz devet skokova i osam asistencija, dok je kod poraženog tima najbolji bio Steph Curry jer je imao 25 poena, osam asistencija i sedam skokova. Pratio ga je Kevin Durant sa 24 koša.

Još jednu sjajnu partiju pružio je i srbijnanski centar Nikola Jokić koji je zabilježio 21 poen uz 13 skokova. Njegovi Denver Nuggetsi su porazili Boston Celticse u gostima sa 114:105. Treba reći i to da je najefikasniji na ovom susretu bio Irving sa 30 poena.

Ostali rezultati:

Cleveland - Detroit 126:119

Washington - Utah 95:116

Toronto - New York 128:92

Phoenix - Chicago 101:116

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti