Golden State Warriorsi očitali lekciju Oklahomi, Susni bolji na gostovanju kod Pelicansa
Golden State Warriorsi su ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Oklahome. Oni su već u prvom poluvremenu pokazali da su dosta bolja ekipa.

Sjajna partija šampiona

Golden State Warriorsi očitali lekciju Oklahomi, Susni bolji na gostovanju kod Pelicansa

Esmer Oštraković

New Orleans Pelicansi sinoć su nakon proužetaka poraženi na svom terenu od Phoenix Sunsa.

Gosti su u prvom poluvremenu igrali dosta bolju košarku, ali su na odmor otišli tek sa vodstvom od 66:60. Ipak, u drugom poluvremenu nisu nastavili sa tako dobrom igro, te gosti dolaze do poravnanja, te je regularni dio utakmkice završen neriješeno, 122:122. U produžetku se bolje našao Phoenix, te je na kraju ostvario pobjedu od 136:138.

Golden State Warriorsi su ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Oklahome. Oni su već u prvom poluvremenu pokazali da su dosta bolja ekipa. Naime, na odmor su otišli sa vodstvom od 64:46. Domaći su se malo probudili u trećoj četvrtini, ali su gosti odigrali jako dobar posljednji period igre, te su na kraju upisali pobjedu 88:110. Do pobjede ih je vodio Curry sa 33 poena, dok je kod domaćih George ubacio 29 poena.

San Antonio je upisao pobjedu na domaćem terenu protiv Portlanda našeg Jusufa Nurkića. Iako su nakon prvog poluvremena gosti imali vodstvo od 50:48, presudila je posljednja četvrtina, koju su domaći odigrali sjajno. Na kraju su upisali pobjedu od 108:103. DeRozan je predvodio Suprse do pobjede sa 21 poenom, dok je naš Jusuf Nurkić ubacio 24 poena i upisao čak 16 skokova.

Rezultati:

New Orleans - Phoenix Suns 136:138
Washington Wizards - Memphis Grizzlies 135:128
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 121:116
Oklahoma Thunder - Golged State Warriors 88:110
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 108:103
Denver Nuggets - Indiana Pacers 102:100
Utah Jazz - Brooklyn Nets 113:98

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi