Warriorsi u derbiju porazili Rocketse, Thunder bolji od Netsa

NBA liga

Warriorsi u derbiju porazili Rocketse, Thunder bolji od Netsa

Košarkaši Golden State Warriorsa porazili su sinoć u gostima Houston Rocketse sa 106:104.

Meč je bio vrlo čudan obzirom da su Warriorsi često išli na dvocifrenu prednost, a domaći su se vraćali sve do samog kraja meča. Ipak, na kraju Rocketsi nisu imali snage za potpuni preokret pa su izgubili dva razlike.

Warriorse je do trijumfa vodio Klay Thompson koji je ubacio 30 poena uz šest skokova i dvije asistencije, dok je Cousins imao učinak od 27 poena, osam skokova i sedam asistencija. Kada je u pitanju ekipa Houstona ponovo je sjajan bio James Harden sa 29 koševa, 10 asistencija i tri skoka.

Od ostalih utakmica izdvojit ćemo pobjedu Oklahoma City Thundera protiv Brooklyn Netsa sa 109:96. Ponovo je sjajan bio Russell Westbrook sa triple-double učinkom. On je ubacio 31 poen, imao je 12 skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Paul George sa 25 poena i 9 skokova.

Ostali rezultati:

Washington - Orlando 100:90

Atlanta - Memphis 132:111

Miami - Detroit 108:74

Phoenix - Utah 97:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi