Džaba ti što si zvijezda Curry kada igraš protiv profesora!

Časovi košarke Chrisa Paula se nastavljaju

Džaba ti što si zvijezda Curry kada igraš protiv profesora!

Steph Curry je ponovo pao (bukvalno) na ispitu kod profesora Chrisa Paula.

Prije par godina je u NBA ligi i američkoj javnosti počela prava histerija za "ubicom dječijeg lica", Stephenom Curryjem. Playmaker Golden State Warriorsa je ispaljivao trojku za trojkom i postajao sve veća i veća zvijezda.

U jednom momentu je čak bio veća zvijezda i od LeBrona Jamesa, a svoj, zasluženi, zvjezdani status je sačuvao do danas. Ponajbolji je Curry šuter svih vremena, ali je Chris Paul ipak profesor košarke.

Sinoć su Houston Rocketsi u drugoj utakmici finala Zapada razbili (127:105) Golden State Warriorse i poravnali na 1-1 u pobjedama, a Paul je ponovo uspio "osramotiti" Curryja.

Jedan od najboljih playmakera skorije historije je ovaj put sjajnom zadnjom promjenom bacio Curryja na pod prije nego što je uputio asistenciju za zakucavanje PJ Tuckera.

Ništa toliko neobično da je ovo nije drugi put u nekoliko dana da Paul "osramoćuje" Curryja, pošto ga je crossoverom na parket poslao i u prvoj utakmici finalne serije Zapada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi