Rakete pregazile Ratnike, serija se seli u Oakland

Finalna serija Zapadne konferencije

Rakete pregazile Ratnike, serija se seli u Oakland

Košarkaši Houston Rocketsa porazili su rano jutros po našem vremenu Golden State Warriorse sa 127:105 i na taj način poravnali rezultat u finalnoj seriji Zapada na 1:1. 

Warriorsi su prije tri dana napravili brejk i mogli su nešto opuštenije ući u drugu utakmicu. Naravno, cilj im je ponovo bila pobjeda, ali do nje nisu uspjeli doći zahvaljujući mnogo boljoj igri domaćih nego prije tri dana.

Prva dionica je bila više-manje izjednačena, a sve ostalo je pripalo Houstonu. Već u drugoj četvrtini Rocketsi odlaze na prednost od 19 poena razlike, a prilikom odlaska na odmor imali su plus 14.

U tom tempu se nastavilo i u drugom poluvremenu u kojem domaći nisu dopuštali gostima ni tračak nade da se mogu rezultatski vratiti u susret, a u jednom trenutku je bilo maksimalnih 29 poena razlike. Susret je na kraju završen rezultatom 127:105.

Rakete su do pobjede vodili Eric Gordon i James Harden sa po 27 poena, dok je dobar bio i Tucker sa pet poena manje. Što se tiče gostiju, Kevin Durant je ubacio 38 koševa uz tri skoka, a sljedeći najefikasniji je bio Steph Curry sa 16 poena.

Sada se finalna serija vraća u Oakland gdje će se za četiri dana igrati treći meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi