Džafić: Šut je moje najjače oružje

Talentovani bek šuter Vogošće

Džafić: Šut je moje najjače oružje

D. Rakanović

Košarkaši Vogošće pripremaju se za skori start košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Talentovani 19-godišnji bek šuter Elmin Džafić je u razgovoru za SportSport.ba govorio o očekivanjima u predstojećoj sezoni. 

"Pripreme teku u pravom ritmu, stvarno mnogo treniramo i dajemo poslednje atome snage na svakom treningu da bi ostvarili svoj cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u društvu najboljih. Što se tiče pripremnih utakmica, svaku utakmicu smo pobijedili, zadovoljan sam svojim partijama i nastojim biti još bolji da bih dobio povjerenje od trenera Kahrimana. Ekipna igra je odlična, dobro smo se uklopili i mislim da ćemo ostvariti zacrtano", rekao je za SportSport.ba Džafić. 

Vogošća je nakon kraja prošle sezone ostala bez trenera, nakon što je Ahmet Pašalić odlučio napustiti klub. Na njegovo mjesto došao je Ermin Kahriman, nekadašnji igrač ovog kluba. 

"Zadovljan sam trenerom i ovogodišnjom ekipom, došla su nova pojačanja i ovi trener od kojih ja kao mladi igrač mogu mnogo toga naučiti", istakao je Džafić i dodao:

"Jedan sam od najmlađih u ekipi, na treninzima se trudim i zalažem maksimalno u borbi za minutažu, a da li ću dobiti priliku je već do trenera".

Ovaj mladi košarkaš je prošle sezone u A1 ligi FBiH prelomio nekoliko utakmica šutem za tri poena. 

"Prošle sezone sam dobio povjerenje od saigrača i neke presudne šuteve koje sam pogodio i oni su na kraju mogu reći bili presudni u tim utakmicama, a što se tiče ove sezone, ako bude prilike za takvo nešto siguran sam da bih opet pogodio, jer šut je moje najjače oružje", naveo je Džafić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nova sezona u prvenstvu Bosne i Hercegovine počinje 14. oktobra, a Vogošća će u prvom kolu dočekati Bošnjak.

"Glavni favoriti za ulazak u Ligu 6 po meni su Bosna Royal, Široki, Zrinjski i Spars, dok mislim da će za preostala dva mjesta biti velika borba", rekao je Džafić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi