Tuljković predvodio Vogošćane do trijumfa u Mejdanu

Prijateljski meč

Tuljković predvodio Vogošćane do trijumfa u Mejdanu

D. Rakanović

Košarkaši Vogošće su u prijateljskom meču odigranom sinoć savladali u Tuzli ekipu Slobode rezultatom 100:94.

Povratnici u elitni rang bh. košarke u Mejdanu su bili u vodstvu od prve do posljednje minute te trijumfovali protiv izabranika Velimira Gašića. 

Vogošćani su u do sada odigranim prijateljskim utakmicama pružili odlične partije i sigurno da će biti težak protivnik svakoj ekipi u prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Vogošću je do pobjede predvodio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mujo Tuljković sa čak 35 postignutih poena. Pratili su ga Dinko Peljto sa 16 i Vladimir Vranić sa 14 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Slobode istakao se Nikola Silađi sa 17 poena, dok je bh, reprezentativac Nedžad Muratović ubacio poen manje. 

Do početka lige ostalo je još dvadesetak dana, a planirano je da obje ekipe odigraju još nekoliko prijateljskih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi