Suze u očima i fantastično iznenađenje navijača Breogana: Džanan Musa nije vjerovao šta se dešava

Živi svoj san

Suze u očima i fantastično iznenađenje navijača Breogana: Džanan Musa nije vjerovao šta se dešava

Endin Čaušević

Bh. košarkaš Džanan Musa nastavlja da oduševljava svojim igrama u dresu španskog Breogana.

Musa je početkom sezone potpisao za Breogan i sve iznenadio tim potezom, ali se pokazalo na kraju da je odlazak u Španiju za našeg reprezentativca bio pun pogodak.

Naš reprezentativac ove sezone je najbolji igrač Breogana i igra u fantastičnoj formi za ovaj španski klub. I minulog vikenda momak iz Bihaća je oduševio sve svojom igrom i najzaslužniji je što je Breogan uspio da dođe do nove pobjede.

Musa je blistao protiv Obradoira jer je vodio svoj tim do pobjede. Bh. reprezentativac je bio najefikasniji na meču sa 23 poena, sedam skokova i dvija asistencije.

Bh. košarkaš je u posljednjim sekundama meča postigao odlučujuće poene za pobjedu svoje ekipe, a potom je nastala ludnica u dvorani u Lugu.

Oglasi

No, kada su se strasti malo smirile Breogan je imao odlično iznenađenje za Musu. Otac i sin koji su navijači ovog kluba su imali zadatak da uruče Musu nagradu za najboljeg igrača Lige Endesa za mjesec februar, a sve to je itekako dirnulo našeg košarkaša.

Dvoranom se orilo: "MVP, MVP, MVP", a Musa je u suzama sve to posmatrao i kao da nije mogao da vjeruje kakvu ljubav prema njemu imaju navijači Breogana iako je u ovaj klub došao tek ljetos.

Musi je na kraju uručena ova nagrada, a on se kratkim govorom zahvalio navijačima na fantastičnom iznenađenju i kasnije je poručio da je to definicija savršenog dana.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Ako možete opisati savršen dan onda je to ovo. Pobijediti utakmicu, proslaviti je u punoj dvorani i dobiti MVP nagradu. Ne može biti bolje od toga. Ovo su moji ljudi, moja porodica i svaka osoba u Lugu je dio te porodice. Poseban je osjećaj imati svoj drugi dom. Hvala vam na nagradi, nastavit ću da radim jako i nadam se da se uskoro ponovo vidimo s ovom nagradom", rekao je Musa nakon svega.

Top Komentari

komshija
Dobro kotira u drugoj najjacoj ligi svijeta, samo naprijed majstore
18 0
Chesa
Lijepa priča - čestitke Musi.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi