Ni Džanan Musa ne može da vjeruje šta se dešava: "Kakva noć"
Foto - Breogan

Prvi strijelac i najkorisniji igrač ACB lige

Ni Džanan Musa ne može da vjeruje šta se dešava: "Kakva noć"

Midhat Šljivak

Džanan Musa sinoć je odigrao još jednu vrhunsku partiju u dresu španskog Breogana.

Bh. košarkaš je u pobjedi nad Obradoirom 80:78 bio najefikasniji na terenu i meč je završio sa 23 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Džanan je ponovo pokazao zbog čega je ove sezone prva zvijezda španskog Breogana. Postigao je poene za pobjedu i nastavio je put ka MVP nagradi.

Iako je imao šansu da tokom karijere igra na veoma vrelim terenima, publika u dvorani njegovog sadašnjeg tima ga je očarala i ponosan je na grad u kojem igra.

"Kakva noć. Hvala svim navijačima na velikoj podršci, a hvala i mojoj braći saigračima te kompletnom stručnom štabu. Nastavit ćemo se boriti", poručio je Musa.

Treba dodati da je pred početak utakmice Musi uručena i nagrada za najboljeg igrača Lige Endesa za mjesec februar.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Za našeg reprezentativca ovo je već druga takva nagrada u ovoj sezoni jer je bio najbolji i u decembru prošle godine. To samo potvrđuje da Musa igra u zaista nevjerovatnoj formi, te će na ljeto biti sigurno meta mnogih euroligaša.

Musa je prvi strijelac ACB lige s prosjekom od 20.1 poena po meču, a ovom učinku dodaje još gotovo pet skokova i tri asistencije o meču.

Top Komentari

Kiss
Pred nama je,ali može u manjim ekipama biti glavni tj da rade za njega a gdje si donji i trebaš da se pokažeš nema te nigdje kao u Turskoj i NBA,nemoj te ga bezveze dizat ali mu želim sve najbolje iskreno,da me ko ne shvati pogrešno
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi