Do kraja deset sekundi, rezultat 78:78, a onda je loptu uzeo Džanan Musa

Dvorana "eksplodirala"

Do kraja deset sekundi, rezultat 78:78, a onda je loptu uzeo Džanan Musa

Endin Čaušević

Džanan Musa pokazao je ponovo zbog čega je ove sezone prva zvijezda španskog Breogana.

Musa je pred početak sezone potpisao za Breogan nakon što je napustio Efes, a mnogima nije bilo jasno zašto ide u klub koji se tek plasirao u najjači rang španske košarke.

No, kada je sezona počela bilo je jasno da je bh. košarkaš napravio odličan potez odlaskom u Breogan gdje je postao prva zvijezda tima, a i ovaj klub bilježi dosta dobre rezultate u ovoj sezoni.

Musa je blistao i večeras protiv Obradoira jer je vodio svoj tim do pobjede. Bh. reprezentativac je bio najefikasniji na meču sa 23 poena, sedam skokova i dvija asistencije.

Liga Endesa je objavila i video svih poena našeg košarkaša na večerašnjoj utakmici, te je najzaslužniji što je Breogan prekinuo niz od tri uzastopna poraza.

Treba dodati da je pred početak utakmice Musi uručena i nagrada za najboljeg igrača Lige Endesa za mjesec februar.

Oglasi

Za našeg reprezentativca ovo je već druga takva nagrada u ovoj sezoni jer je bio najbolji i u decembru prošle godine. To samo potvrđuje da Musa igra u zaista nevjerovatnoj formi, te će na ljeto biti sigurno meta mnogih euroligaša.

Španski mediji su prije nekoliko dana objavili da je Musa na meti Real Madrida i da će gotovo sigurno potpisati na kraju sezone za kraljevski klub.

"Džanan Musa, budući MVP ACB lige, gotovo je siguran potpis. Bosanac je ono što najviše nedostaje Realu. Njegov potencijal je neupitan i Real će mu ponuditi ugovor na nekoliko godina i godišnju plaću veću od milion i po eura", navodi se u tekstu portala Mate Al Aro.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Ovaj 22-godišnji Bosanac je visoki napadač (205 cm), ono što klubu najviše nedostaje. Njegov potencijal je veliki i Real će mu ponuditi višegodišnji ugovor i više od milion i po eura za svaku sezonu", dodaje se.

Ranije se pojavila se i informacija koliko novca Džanan Musa zarađuje u ekipi Breogana. Cifra je i dalje veoma dobra jer se po navodima specijalizovanog košarkaškog portala Basketnews radi o cifri između 20 i 25 hiljada eura mjesečno.

Top Komentari

Bhf111
Takoo je legendooo
15 0
*p!p!t@*
Džaaaaaaaanaaaaaaan Muuuuusaaaaaaaaaaaa
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi