Ljekari prate stanje: Džanan Musa se nakon operacije nalazi u induciranoj komi

Sve prošlo kako treba

Ljekari prate stanje: Džanan Musa se nakon operacije nalazi u induciranoj komi

Endin Čaušević

Bh. košarkaš Džanan Musa doživio je povredu na sinoćnjoj utakmici protiv Manrese zbog čega je hitno morao na operaciju.

Musa je sinoć odigrao još jednu nevjerovatnu utakmicu u dresu Breogana, te je bio najefikasniji na parketu u pobjedi svoje ekipe rezultatom 98:94. Bh. košarkaš je ubacio 18 poena, te je dodao devet skokova i tri asistencije.

Međutim, sve to ostalo je u sjeni objave Breogana koji je na zvaničnoj stranici potvrdio da je Musa dobio nezgodan udarac u vrat prilikom kojeg mu je proizveo frakturu dušnika, a ljekarski tim ga je poslao u bolnicu.

Ljekari u bolnici su odlučili da Musa odmah mora na operaciju jer je imao problema s disanjem zbog pojave hematoma.

Bh. košarkaš je operisan u ranim jutarnjim satima, a Breogan je na zvaničnom Twitter profilu potvrdio da je sve prošlo u najboljem redu i da je Musa van životne opasnosti.

On će biti zadržan u bolnici nekoliko dana jer je potrebno vrijeme da hematom nestane, a iz španskog kluba su poručili da će blagovremeno objavljivati nove informacije o stanju našeg reprezentativca.

"Igrač Breogana, Džanan Musa, operisan je rano jutros i ljekarski tim nam je potvrdio da je sve prošlo kako treba i prema planu. Detaljnije informacije ćemo objaviti u narednim satima", objavio je Breogan.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Također, iz Musinog tima su nam potvrdili da je bh. košarkaš u induciranoj komi nakon operacije, ali da ljekari pomno prate njegovo stanje i da je sve prošlo kako je planirano, t da Džanana očekuje sada oporavak i nije poznato kada će se vratiti na parket.

Top Komentari

Tas14
Brz oporavak Musa naš!!!
11 0
smc
Brz oporavak Bosanski zmaju.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti