Musa je bio raspoložen, ali to nije bilo dovoljno Breoganu

Murcija ostvarila trijumf

Musa je bio raspoložen, ali to nije bilo dovoljno Breoganu

Haris Zilić

Košarkaši Breogana upisali su poraz u zaostaloj utakmici 20. kola španske ACB lige.

U duelu protiv direktnog konkurenta u borbi za play off ekipe Murcije poraženi su rezultatom 91:72.

Murcija je bila mnogo bolji rival večeras, a na momente su imali i 20 poena razlike. Breogan je početkom posljednjeg perioda dao znakove života kada je prišao na zaostatak od sedam poena, ali to je bilo sve. Murcija je u finišu ubacila u brzinu više za konačnih + 19.

Murciju je do trijumfa predvodio raspoloženi Taylor sa 28 poena, dva skoka i pet asistencija, odličan je bio i Webb sa double-double učinkom od 25 poena i deset skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U timu Breogana ponovo je najbolji pojedinac bio naš Džanan Musa sa 21 poenom, dva skoka i jednom asistencijom.

Breogan je sada na devetoj poziciji i omjeru 11-12, dok je Murcija na osmoj poziciji posljednjoj koja vodi u play off s omjerom 12-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti