Džanan Musa seli u Euroligu?

Bh. košarkaš privukao veliki interes

Džanan Musa seli u Euroligu?

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa (22) igra fenomenalnu sezonu u dresu španskog Breogana.

Musa je jedan od najboljih igrača španske ACB lige i prosječno po meču ubacuje gotovo 19 poena uz pet skokova i tri asistencije po meču.

Fenomenalne partije u dresu Breogana donijele su veliki interes za Musu od mnogo jačih timova, a jedna od ponuda stigla je iz italijanskog velikana Olimpije Milano.

Nakon što je ostao bez Shavona Shieldsa, tim iz Milana na poziciji niskog krila ima samo Gigija Datomea i pokušat će angažovati Musu da pojačaju roster u ostatku sezone.

Međutim, italijanski velikan nije jedini euroligaš koji želi angažovati Musu. Tu je još nekoliko zainteresovanih klubova i bh. košarkaš bi veoma brzo mogao promijeniti tim.

Podsjetimo, Džanan Musa je imao neuspješnu epizodu u NBA ligi u dresu Brooklyn Netsa, a zatim je bio trejdovan u Detroit Pistonse.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovaj tim ga je otpustio krajem prošle godine, a Musa je došao u turskog velikana Anadolu Efes, gdje međutim nije igrao previše.

Odlazak u Španiju se ispostavio kao pravi potez i Džanan je igrama otvorio vrata velikih klubova.

Top Komentari

Darkwood
Nije valjda budala pa da se opet zezne. Ostani tu gdje ti godi taman te je krenulo. Jednom si se zayebbo.
23 0
amex
Bolje još malo se kalit tu..
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi