Džanan Musa izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige!

Veliko priznanje za bh. košarkaša

Džanan Musa izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige!

E. Čaušević

Bh. košarkaš Džanan Musa ove sezone pruža odlične partije u dresu zagrebačke Cedevite, a nagrada za dobre igre stigla je od trenera, navijača i komisije ABA lige.

ABA liga je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavila da je Džanan Musa izabran za najboljeg mladog igrača ove lige. Musa je ubjedljivo bio prvi u glasanju, a pravo za glasanje imali su trener ekipa u ABA ligi, navijači i posebna komisija ove lige.

Bh. košarkaš je bio daleko ispred svih sa čak 64% glasova računajući glasove ove tri grupe, iza njega je bio igrač Mege Bemax Goga Bitadze sa 16% glasova, dok je na trećem mjestu bio Aleksa Radanov košarkaš FMP-a sa svega 6% glasova.

Treba reći da je Musa imao najviše glasova od strane trenera, ali i u javnom glasanju gdje su navijači odlučivali što dodatno daje na težini ovog izbora i uspjeha mladog bh. košarkaša. Musa je u prosjeku ove sezone u ABA ligi postizao 13,6 poena, 3,4 skok, 1,6 asistencija i 1,2 ukradenih lopti po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi