Gordić odveo Budućnost do trijumfa nad Cedevitom
Foto: Twitter/KK Cedevita

Dobre partije Muse i Stipanovića uprkos porazu

Gordić odveo Budućnost do trijumfa nad Cedevitom

Budućnost igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme, a sada su Podgoričani uspjeli u Zagrebu savladati Cedevitu rezultatom 75:78, u utakmici drugog kola Top 16 faze Eurocupa.

Cedevita je, ipak, puno bolje otvorila susret. Već na samom početku domaći prave seriju 8-0, a prvu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 22:14.

Uspjeli su domaći zadržati solidnu prednost i do odlaska na odmor, pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 43:34 u korist Cedevite.

Ipak, sasvim druga slika se gledala u nastavku. Budućnost furiozno počinje treću četvrtinu, pravi veliku seriju i predvođena našim Nemanjom Gordićem djeluje nezaustavljivo.

Gosti su tako dobili treću dionicu sa 13:29, pa su u zadnju četvrtinu ušli sa plus sedam.

Budućnost je u uzbudljivoj završnici uspjela sačuvati prednost, pa je na kraju slavila pobjedu.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Nemanja Gordić sa 18 ubačenih poena, dok su Gibson i Šehović dodali po 16.

I u ekipi Cedevite je najefikasniji bio jedan bh. košarkaš i to Džanan Musa sa 14 poena. Jedan manje, uz osam skokova, je dodao Andrija Stipanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi