Džanan Musa ponovo fenomenalan
Odličnu sezonu u dresu Real Madrida igra Džanan Musa i večeras je u Tel Avivu nastavio s takvim igrama (Foto. EPA)

Real poražen u Tel Avivu

Džanan Musa ponovo fenomenalan

M. Šljivak

Džanan Musa odigrao je još jednu fenomenalnu partiju za Real Madrid u Euroligi. Fantastični bh. košarkaš ubacio je 20 poena u porazu Kraljeva nakon produžetka u Tel Avivu protiv Maccabija rezultatom 100:96.

Džanan Musa igra fenomenalnu sezonu u dresu Real Madrida. Novu odličnu partiju bh. košarkaš pružio je večeras na gostovanju u Tel Avivu kod Maccabija, gdje su Kraljevi poraženi u posljednjem 34. kolu Eurolige.

Real je imao šanse za prvo mjesto u Euroligi pred posljednje kolo. Međutim, porazom od Maccabija i pobjedom Olympiakosa nad Baskonijom su ostali bez prve pozicije te će sutra saznati rivala u doigravanju.

Prvo poluvrijeme pripalo je Realu. Osim uvodnih minuta kada je Maccabi imao prednost, gosti iz Madrida su uglavnom kontrolisali rezultat.

Nakon prve dionice gosti su imali dva poena prednosti (18:16), razlika je išla i do plus devet tokom druge dionice, a na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 42:37.

Rezultatska klackalica viđena je u trećem periodu. Timovi su imali periode igre u kojima su dominirali, a Maccabi je uspio nakon 30 minuta doći do preokreta i 'Ponos Izraela' u posljednju dionicu ulazi s tri poena prednosti, 65:62.

Oglasi

Imao je domaći tim konstantnu prednost u posljednjoj dionici. Maksimalno su išli na plus sedam, no Kraljevi nisu odustajali na 20 sekundi do kraja dolaze do 86:86.

Maccabi je imao napad za pobjedu. John Dibartolomeo je promašio trojku i ušlo se u dodatnih pet minuta igre.

Dodatnih pet minuta pripalo je domaćem timu. Na kraju je konačan rezultat bio 100:96 u korist Maccabija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Džanan Musa je na parketu proveo gotovo 30 minuta. Za to vrijeme je ubacio 20 poena, dodao je tri lopte i upisao je dva skoka.

Od njega je efikasniji bio Yabusele s 25 poena kod Reala, a Lorenzo Brown je s 22 poena predvodio Maccabi do trijumfa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi