Miško Ražnatović objasnio zašto je Musa potpisao za Breogan: Siguran sam da je to fantastičan potez

Karijeru nastavlja u Španiji

Miško Ražnatović objasnio zašto je Musa potpisao za Breogan: Siguran sam da je to fantastičan potez

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Džanan Musa svoju karijeru nastavit će u dresu španskog Breogana.

Breogan Lugo je uspio izboriti plasman u špansku ACB ligu i trenutno prave ekipu koja će naredne sezone igrati u najjačem rangu španske košarke.

Među prvi zvučnim pojačanjima ovog kluba je bh. košarkaš Džanan Musa koji je u Breogan stigao kao slobodan košarkaš nakon što je napustio Efes.

Musa je u Efes stigao početkom ove godine iz NBA lige, ali se nije naigrao u turskom klubu. Nakon razgovora s čelnicima kluba postigli su dogovor oko sporazumnog raskida saradnje.

Mladom bh. košarkašu sada je najbitnije da je u klubu gdje će imati zadovoljavajuću minutažu, te je odlučio da izabere odlazak u Španiju.

Mnogi su bili iznenađeni što je Musa odlučio da potpiše ugovor s jučerašnjim drugoligašem, ali njegov menadžer Miško Ražnatović smatra da je to bio najbolji potez.

"Siguran sam da je današnji potpis Džanan Muse, bivšeg igrača Netsa i Anadolu Efesa, za povratnika u ACB ligu Breogan iznenadio mnoge i ostavio brojne nedoumice", napisao je Ražnatović i nastavio.

"Ja sam, pak, potpuno siguran da je to fantastičan potez i da će jedan od najvećih evropskih talenata dobiti minute i ulogu koju zaslužuje! I jedno i drugo mu je neophodno da bi ponovo došao na nivo kome pripada! Sa izuzetno velikim nestrpljenjem očekujem njegov debi u najjačoj evropskoj ligi i unaprijed se veselim partijama koje će pružati".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa je seniorsku karijeru počeo zagrebačkoj Cedeviti, a potom se na ljeto 2018. godine prijavio na NBA draft, te je izabran od strane Brooklyn Netsa. U NBA ligi proveo je tri sezone, a potom je odlučio da se vrati u Evropu.

Top Komentari

Hanson091
Cim je to Raznatovic to je zatrovano sjeme
6 1
Mackintosh
Raznatovicu je svaki potez - fantastican. Teska lopina
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi