Španski novinar očaran momkom iz Bihaća: "Nema puno igrača koji tako dominiraju u Euroligi"

Džanan Musa je i sinoć bio sjajan, ali to nije bilo dovoljno Realu

Španski novinar očaran momkom iz Bihaća: "Nema puno igrača koji tako dominiraju u Euroligi"

Endin Čaušević, foto: EPA

Real Madrid i Panathinaikos odigrali su fantastično finale Eurolige u Berlinu, a na kraju je grčki klub stigao do trofeja pobjedom 95:80. Naš reprezentativac Džanan Musa bio je najbolji u svojoj ekipi u sinoćnjem meču, a španski novinar Jose Manuel Puertas biranim riječima nakon utakmice govorio je o momku iz Bihaća.

Real Madrid je tokom sezone briljirao u Euroligi i bez mnogo muke izabranici Jesusa Matea stigli su na Final Four. U polufinalu je Real "razbio" ekipu Olympiakosa i činilo se da će Kraljevi odbraniti titulu prvaka svijeta.

Sinoćnji meč kraljevski klub je sjajno otvorio i u prvom poluvremenu je imao skoro 20 poena prednosti, ali Panathinaikos je uspio da se vrati i u nastavku utakmice dođe do velikog preokreta.

Ekipa Reala radila je kao švicarski sat u prvom poluvremenu i činilo se da će i Panathinaikos pobijediti kao Olympiakos kojem nisu dali šansu da se razigra. No, Pao nije pao u istu zamku i uspio je u drugom poluvremenu da nametne svoj ritam.

Na kraju je grčki klub došao do preokreta u posljednjoj dionici, te u finišu utamice napravio veliku prednost koju Real više nije mogao da stigne.

Panathinaikos je na kraju slavio sa 95:80 i nakon 13 godina ponovo je postao prvak Evrope. Ovaj poraz teško je pao igračima Reala, a posebno našem Džananu Musi koji je izgledao neutješno nakon utakmice.

Oglasi

Musa je bio najbolji igrač svog tima sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije, ali sigurno da mu nakon poraza u finalu to nije neka utjeha.

No, kakav značaj reprezentativac Bosne i Hercegovine ima u ekipi Real Madrida pokazao je i španski novinar Jose Manuel Puertas koji je nakon finalne utakmice u Berlinu govorio upravo o Musi.

Puertas je istakao da Musa ima tek 25 godina i da je već pokazao da može biti lider ovog tima, te da se Real ne mora brinuti za budućnost ukoliko uspije dogovoriti s bh. košarkašem produženje ugovora i višegodišnju saradnju.

"Nešto što baš nismo računali kada je Džanan Musa u pitanju i velike utakmice koje on igra. Gledamo ga već skoro deceniju na sceni, a on ima tek 25 godina. Ne postoji mnogo igrača koji tako dominiraju u Euroligi kao on. Večeras je to ponovo demonstrirao", poručio je Puertas.

Oglasi

Musa je odlično ušao u sinoćnju utakmicu i vidjelo se kakvu energiju ima, te je s deset poena vodio Real do dvocifrene prednosti.

Međutim, s obzirom da Mateo ima zaista široku klupu na kraju je šansu dao i ostalim igračima koji baš i nisu bili na svom nivou. U finišu je ponovo pokušao s istom petorkom da vrati Real u igru, ali to nije uspio.

Džanan Musa: Dali smo sve što smo imali

I naš reprezentativac oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnjeg poraza i poručio je da je ekipa dala svoj maksimum u sinožnjem meču, ali da jednostavno nisu uspjeli.

"Dali smo sve od sebe u ovoj utakmici i ovaj trofej. Nije išlo onako kako smo planirai. Hvala navijačima Reala što su uvijek uz nas. Sada moramo da se dignemo iz ovog poraza i damo maksimum za osvajanje Endesa lige", napisao je Musa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Košarkaše Reala već za dva dana očekuje Final Four kada je u pitanju prvenstvo Španije. U polufinalu doigravanja za prvaka igraju protiv ljutog rivala Barcelone, a prvi meč igra se u Madridu u srijedu s početkom u 20:30 sati. U drugom polufinalnom okršaju igrat će Unicaja i Murcia.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi