Dobar početak sezone za Džanana Musu
Foto - Euroleague.net

13 poena u prvoj utakmici Eurolige

Dobar početak sezone za Džanana Musu

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala pobjedom su otvorili novu sezonu Eurolige. Na gostovanju kod Baskonije Kraljevi su slavili pobjedu rezultatom 79:77 uz jako dobru partiju bh. košarkaša Džanan Muse.

Džanan Musa i Real Madrid pobjedom su otvorili novu sezonu Eurolige. Aktuelni prvak slavio je na gostovanju kod velikog rivala Baskonije.

Baskonia je prva koja je stekla prvu solidnu prednost. Krajem prve dionice otišli su na plus sedam, a nakon 10 minuta igre bilo je plus četiri u korist baskijskog tima (23:19).

Real u uvodnim minutama druge dionice radi preokret. Imali su u jednom trenutku plus pet, ali potom nakon kraće rezultatske klackalice domaći tim odigrava bolju završniccu prvog dijela i na odmor odlazi s četiri razlike, 47:43.

Baskonia je kontrolisala rezultat i većim dijelom trećeg perioda. Imao je Real nekoliko dobrih minuta na terenu u kojima je imao prednost, no domaći košarkaši su izgledali dosta sigurno i nakon 30 minuta igre bilo je pet razlike u njihovu korist, 67:62.

Iako je Baskonia u samom finišu meča imala plus šest (75:69) Kraljevi su najbolji kada je to najpotrebnije. Prave seriju od 10:2 i dolaze do 79:77 zahvaljujući Facundu Campazzu.

Oglasi

Uslijedilo je potom nekoliko promašaja na obje strane, Džanan Musa je na 13 sekundi mogao riješiti sve, no nije bio precizan, pa je Baskonia imala šansu da dođe do izjednačenja ili pobjede.

Loptu u ruke je očekivano uzeo Markus Howard. Šutirao je trojku, no večeras ga nije išlo. Promašio je i Real je upisao pobjedu.

Džanan Musa je odigrao jako dobar meč. Na parketu je proveo nešto više od 23 minute i imao je učinak od 13 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u redovima Reala bio je Guerschon Yabusele sa 18 poena, Sergio Llull je dodao 15, a dvocifren je još bio Vincent Poirier.

S druge strane kod Baskonije Matthew Costello je ubacio 16 poena, a po 13 su dodali Chima Moneke i Niccolo Mannion.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami----> mub.me/alfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti