Prošao Musu i Hezonju, izveo najbrutalnije zakucavanje ikad, odmah isključen i otjeran u svlačionicu

Nevjerovatan potez Tomasa Satoranskog

Prošao Musu i Hezonju, izveo najbrutalnije zakucavanje ikad, odmah isključen i otjeran u svlačionicu

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida sinoć su u drugom ovosezonskom El Clasicu ponovo pobijedili Barcelonu, a konačan rezultat bio je 86:79. Detalj koji je obilježio ovaj okršaj desio se u samom finišu meča kada je Tomas Satoransky izveo brutalno zakucavanje, a potom je isključen i morao je u svlačionicu zbog svoje reakcije.

Real je nedavno u polufinalu španskog Superkupa zadao Barceloni poraz i kasnije osvojio to takmičenje, a već sinoć ljuti rivali sastali su se i u okviru nove sezone Endesa lige, te su Kraljevi i ovaj put pobijedili.

Domaći tim je vodio od početka utakmice, te je Barcelona uspjela tek u dva navrata da dođe u prednost, ali to nije dugo trajalo. Real je pokazao svoju snagu, dok se u ekipi Barcelone vidi da su trenutno nivo ispod Kraljeva.

Odličan u pobjedi Reala bio je Vincent Poirier koji je bio najefikasniji na parketu sa 22 poena. No, ono što je posebno zanimljivo jeste da je Poirier svaki drugi put kada bi poentirao izvez zakucavanje jer u Barci nisu imali nikako rješenja za Francuza.

Jasno je bilo koliko je to ljutilo košarkaše Barcelone jer je Poirier koristio svaku šansu da zakuca loptu u njihov koš, a čini se da je uspio najviše da isprovocira Satoranskog.

Oglasi

U samom finišu meča češkom košarkašu sviran je prvo faul u odbrani iako je on smatrao da nije postojao, a već u narednom napadu Satoransky je uzeo loptu u ruke i izveo potez koji bi već sada mogao biti najbolji u sezoni.

Satoransky je prošao Džanan Musu i Marija Hezonju, a zatim je išao na Poiriera i brutalno je zakucao loptu za šok i nevjericu svih u dvorani.

No, Čeh nije uspio da se kontroliše jer je vikao u lice košarkaša Real Madrida, a sudija mu je dao tehničku. S obzirom da je imao već četiri lične i od toga jednu namjernu na kraju Satoransky nije mogao ni da sjedi na klupi, te je uz salve zvižduka ispraćen u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Međutim, ovo brutalno zakucavanje će sigurno biti među najbolji potezima sezone iako je odigrano tek treće kolo.

Također, treba izdvojiti da je i Musa ponovo odigrao odličnu utakmicu i za 21 minutu na parketu bh. reprezentativac je ubacio 13 poena, te je dodao još pet asistencija i dva skoka. Pokazao je da nije bez razloga izabran za MVP-a u mjesecu septembru.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Carmagle
Pored Muse moze i moja rahmetli nana proci. Igra odbranu ko duh casper
0 0
user1677191664
I,sta sad zakucao kao svaki drugi u NBA izgubili on kaj l K...igrao,,Poire im utrpo 20 poena ,,barca izgibila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi