Real slavio u El Clasicu uz odličnu partiju Džanana Muse
FOTO: Guliverimage/Copyright: xRokasxLukoseviciusx

Barcelona poražena u prijestolnici Španiji

Real slavio u El Clasicu uz odličnu partiju Džanana Muse

H. Zilić

U trećem kolu španske košarkaške ACB lige gledali smo El Clasico između Reala i Barcelone. Utakmica je odigrana u Madridu, a okončana je rezultatom 86:79 u korist Reala koji je zasluženo slavio u velikom španskom derbiju.

Real je bolje ušao u utakmicu i sredinom prve četvrtine imao je prednost 14:6. Ipak, do kraja prvog perioda Barcelona se vraća u utakmicu i prva četvrtina končana je rezultatom 14:13 za Kraljevski klub.

Madridski klub i drugu četvrtinu otvara mini serijom 4:0. Brzo je uzvratila i Barcelona, tako da smo gledali egal utakmicu.

Sredinom druge četvrtine rezultat je glasio 28.29 za Barcelonu koja je prekokrenula igru u svoju korist u tim momentima.

Do kraja prvog poluvremena dosta borbe, ali i grešaka u napadu s obje strane. Na odmor se otišlo rezultatom 37:33 za Real Madrid.

Početkom drugog poluvremena, Real je držao prednost, a sredinom treće četvrtine na semaforu je pisalo 48:36 za Real koji u tim trenucima igrao kao u transu.

Oglasi

Na kraju treće četvrtine vodstvo Reala rezultatom 59:50.

U posljednjoj četvrtini Real je čuvao prednost u nekim momentima i povećavao do konačnih 86:79.

Real je do trijumfa predvodio Poirier sa 22 poena i osamskokova, Campazzo je ubacio 17 poena, dodao pet asistencija. Još jednu sjajnu partiju odigrao je naš Džanan Musa i susret završio sa 13 poena, dva skoka i pet asistencija.

Kod Barcelone najbolji pojedinac u El Clasicu je bio Brizuela sa 14 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 3. kolo:

Real Madrid - Barcelona 86:79

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Red je da i mi krenemo s Rukometnim klubom, jos samo u rukometu ih ne guzicimo
1 0
ubnt
Guze ih kad im je ceif. Negreirina pashcad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi